Telefon

Segítünk

+36 1 221 8930

Ajánlatkérés
Kütyük és Kuijü-k
2018. 07. 05.

A sok-sok elektronikai hulladékba szó szerint belefullad a világ. Ismerik Kuijü dél-kínai város állapotát? Azt gondolják, messze van ez a Nyugattól és amúgy is van bőven elég okunk fejfájásra „saját jogon” is? Lehet. De nem olyan hosszú ám az az út, ami New York-tól, Londontól, Tokiótól, vagy akár Budapesttől Kuijü-ig vezet.

A modern ember tucatnyi kütyüt hord magánál és használ a munkája vagy a magánélete során, amelykről azt gondolja, fontosak. Nem kevés ezek közül finoman szólva egyáltalán nem nélkülözhetetlen, és sajnos azt is tisztán látni kell, hogy számos eszköz mindezek mellett még silány minőségű is. A Nyugat elvitte a gyártást Keletre. Fillérekért. (Pontosabban Jiao-kért.) A profitot és a készterméket haza vitte Nyugatra. Majd a szemetet visszaviszi Keletre. A kütyü visszajut Kuijü-be…

A reklámtárgy piac – hiszen ez a dolga és elemi érdeke – leköveti az aktuális trendeket. Mostanában a kütyük körül forog a világ. Egy tisztességes reklámtárgy katalógusban legalább 8-10 oldal ezekhez a portékákhoz kötődik. Soha nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezek a termékek is pont a globális gazdaság fent leírt körforgásának részei. Többségük jó, de nagyon is résen kell lenni.

A gagyitól – különösen ha ingyen kaptuk – könnyedén megválunk. Azaz kidobjuk a szemétbe. Elfelejtjük. Jön a következő. Nem fogunk szervizt keresgélni valami filléres cuccnak. Többnyire így viselkedünk, amikor ajándéktárgyak címzettjei vagyunk, amikor decemberben a futár behozza a tizenötödik céges ajándékcsomagot, vagy amikor májusra már használhatatlan a pendrive vagy az állítólag vízálló kisrádió. Vegyük hát magunkra a felelősséget amikor a ló túlsó oldalán ülünk, amikor mi ajándékozunk, reklámozunk, promóciós, marketing beszerzésekről döntünk. Mert amikor a gagyi kütyüre szavazunk, nem csak partnerünket becsüljük le, de fokozatosan töltögetjük azt a sokszázezredik negyven lábas konténert is, ami nemsokára elindul egy kikötőből egy Kuijü-szerű város felé…

Néhány ötlet, jó tanács, elektronikai termék rendelése előtt:

  • A mai nagy kijelzős, többfunkciós telefonok energiaigénye rendkívül megnőtt. A legtöbb készülékben komolyabb teljesítményű akkumulátorok szolgáltatnak áramot. Semmi értelme nincs tehát 2200 mAh alatti powerbank-et használni. A töltés kémiai-fizikai folyamat, amelyet befolyásol a külső hőmérséklet, a páratartalom, a fogadó eszköz akkujának elhasználtsága is. Ha a külső töltő kapacitása túl alacsony, az eszközt nem lesz képes feltölteni, élettartama rövidül. Bosszúságot okoz és hamarosan Kuijü-ben végzi.
  • Az okostelefonok és a tabletek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre korábban külön eszközt kellett használni. Ennél fogva ma már nem sok értelme van például kis tárolókapacitású mp3-lejátszót, vagy mini FM rádiót rendelni fülhallgatóval, mert a telefon mindezeket (és még nem kevés más funkciót) ellátja.
  • Az adatcsomagok a mai információtechnológiai környezetben egyre nagyobb sávszélességen, egyre nagyobb sebességel „utaznak”. Értelemszerűen meg is növekedett mind az interneten mozgó állományok mérete, mind a saját munkánk és egyéb adatállományaink mérete és ennél fogva tárkapacitás igénye is. Nem érdemes ma már 2 GB-nál kisebb kapacitású USB adathordozó eszközt venni, mivel az árak is igazodtak a kereslethez A különbség minimális a használhatatlan, kis teljesítményű és a valóban praktikus, minőségi pendrive között.
  • Érdemes kihasználni a különböző eszközök multifunkcionális adottságait a mobiltelefonon túl is. Csak egyetlen példa: ha munkánk (vagy éppen hobbink) miatt gyakran töltünk huzamosabb időt szabadban, akár rossz látási viszonyok között, miért használjünk külön elemlámpát a világításhoz és powerbank-et a kommunikációs eszközeinkhez, ha létezik olyan nagy fényerejű lámpa is, amely 4000 mAh-s powebank is egyben? És még lehet ragozni…

Végül is akármeddig okoskodunk és ötletelünk, egy biztos. Óriási a kísértés, hogy a gusztusosan csomagolt, modernül tervezett, de haszontalan vagy silány kütyükre elcsábuljunk. Ne tévesszen meg senkit az Európai Unió WEEE irányelve, amely a gyártókat kötelezi a használt termékeik visszagyűjtésére és az alapanyagok ártalmatlanítására. Az intézkedés országonként kvótákkal számol és töbnyire semmi nem teszi a gyártókat érdekeltté abban, hogy a kvótán felül is a társadalom, a fogyasztók iránti felelősséggel járjanak el. Ez a felelősség nagy részben a mi vállunkat nyomja. Azokét, akik kütyükkel kereskedünk és azokét, akik kütyüket használunk. Tegyük ezt okosan, tudatosan, egymás és önmagunk iránti felelősséggel!

Ajándékozzunk minőséget! Reklámozzunk jól!

A kép forrása: GREENPEACE

Tanácsra lenne szüksége?
Segítünk! Telefonszám +36 1 221 8930

Mivel foglalkoznak?

Önökre szabjuk a reklám termékeinket!

<
>

Egyszerűen és gyorsan dolgozunk

Hogyan működik a gyakorlatban?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Felveszik velük a kapcsolatot, munkatársunk pedig 1 munkanapon belül visszahívja önöket és megbeszélik a projekt részleteit.

Tervezés

Tervezés

Egyeztetjük a megjelenítendő grafikát, majd részletes árajánlatot készítünk. Ennek megrendelése után munkatársaink látványtervet készítenek a gyártás előtt.

Kivitelezés

Kivitelezés

A tervek jóváhagyása után elvégezzük a munkát, minden logót, feliratot és egyéb grafikai elemet gondosan elhelyezünk a termékeken.

Kiszállítás

Kiszállítás

Az elkészült tárgyakat gondosan becsomagoljuk és a megbeszélt szállítási módon eljuttatjuk önökhöz.

Most aktuális

Hírek, újdonságok